Let op:

de informatie op deze website wordt niet langer actief bijgehouden.  

Let op:

de informatie op deze website wordt niet langer actief bijgehouden.  
U bevindt zich hier: HomeVervoerIntermodaal vervoer

Intermodaal Vervoer

Inleidende tekst categorie "Intermodaal vervoer"

Heinz, Bavaria en Mars verplaatsen deel transportstroom over water

Bavaria, Heinz en Mars geven al vroeg in het jaar invulling aan hun goede voornemens om in 2013 meer goederen duurzaam over water te vervoeren. Na een eerdere aankondiging begin december jl. zwaaiden de drie voedselproducenten begin januari het eerste schip uit dat vanuit de nieuwe containerterminal in Cuijk de containers naar Rotterdam bracht.

Lees meer...

Ontwikkelingen binnenvaart containerterminals (update)

Ontwikkelingen rondom nieuwe binnenvaart containerterminals en binnenvaartlijndiensten op die terminals lijken aardig in een stroomversnelling te komen. Op deze pagina een overzicht over containerterminals in Tilburg (nieuw 26-11-'12), Weert-Cranendonck/Budel (nieuw 18-09-'12), Nijmegen, Alphen aan de Rijn, Bergen op Zoom, Medel (Tiel) (update 04-10-'12), Leeuwarden (open 09-11-'12), Venlo, Doesburg, Veghel, Oosterhout, Ridderkerk, Heerenveen, Lelystad (update 31-10-'11), Almere (update 31-10-'11), Groningen, Waalwijk, Kampen (update juli '12), Coevorden-Emlichheim (update 26-11-'12) en containertransferium Alblasserdam. Verder ook ontwikkelingen over Belgische en Duitse inland terminals.

Lees meer...

Combi Terminal Twente uitgebreid

CCT-logoMet ingang van 29 september 2012 is Combi Terminal Twente B.V. (CTT) in Hengelo uitgebreid. De vernieuwde terminal werd door Prins Willem-Alexander in gebruik gesteld. De uitbreiding omvat een verlenging van de kade, plaatsing van een 2e kraan en een uitbreiding van het terrein van 26.000 m² naar 125.000 m².

Lees meer...

Born grootste containerterminal NL

Born-logoOp 10 september is de nieuwe kade van de haven van Holtum-Noord geopend. De nieuwe havenfaciliteit, met een kade van 150 meter en een opslagcapaciteit van vier hectare, is voor de komende 10 jaar verhuurd aan Barge Terminal Born. Door de uitbreiding verdubbelt de capaciteit naar 300.000 TEU en heeft Holtum-Noord de grootste inlandterminal van Nederland.

Lees meer...

Build over Water, palletvervoer bouwmaterialen over binnenwater

Binnen het project 'Build over Water' zijn twaalf proefvaarten met gepalletiseerde bouwmaterialen uitgevoerd. Verder werd een onderzoek uitgevoerd naar het ontsluiten van regio's via watergebonden distributiecentra en werd bekeken hoe het transport van bouwmaterialen verplaatst kan worden naar het water. Als bouwmaterialen over de Vlaamse binnenwateren zouden worden vervoerd dan verdwijnt maar liefst 6 à 7 miljoen ton vrachtvervoer van de Vlaamse wegen. Goed voor ongeveer een kwart van het wegtransport.

Lees meer...

Varen in de Keten: 10 initiatieven krijgen steun voor beter benutten vaarwegen

connektTien initiatieven om meer containers over water te vervoeren, krijgen steun van de overheid, betaald uit het grote programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) waarin Rijkswaterstaat, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samenwerken aan het beter benutten van de vaarwegen. Met dit initiatief krijgen bedrijven een impuls om hun goede ideeën versneld uit te voeren en daarmee anderen te inspireren. Lees meer...

Bevrachter Overmeer wil vervoer Noord-Hollandskanaal aanjagen

Bevrachtingskantoor Overmeer Transportgroup is een onderzoek begonnen naar revitalisering van het Noord-Hollandskanaal tussen Amsterdam en Den Helder. Het onderzoek wordt medegefinancierd door het Havenbedrijf Amsterdam en wordt uitgevoerd door scheepsmakelaar Roelof Kingma.

Lees meer...

Artikelen voor huisdieren voortaan op schip en trein

Het Duitse Karlie Heimtierbedarf laat zijn hele import van attributen voor huisdieren nu per binnenschip en spoor naar zijn vestiging in het oosten van Westfalen vervoeren. Karlie handelt in onder meer halsbanden, kattenluikjes, manden, vogelkooitjes, hygiënische producten en snackt voor huisdieren.

Lees meer...

Containerterminal MCS Leewarden operationeel

mcs-klVanaf 30 juli 2012 is de nieuwe inlandcontainerterminal MCS Leeuwarden operationeel. De terminal ligt langs het Harinxmakanaal en is voorzien van een nieuwe rijdende containerkraan. De kraan met een nettolast van 37 ton heeft een hefhoogte van 15,5 meter boven land.

Lees meer...

Maatwerk Voorlichting Binnenvaart

Het project Maatwerk Voorlichting Binnenvaart loopt ruim anderhalf jaar en is inmiddels goed op stoom gekomen. Een speciaal team van logistiek adviseurs informeert verladend Nederland over de mogelijkheden van de binnenvaart. Inmiddels zijn ruim 200 bedrijven benaderd.

Lees meer...

Meloenen van Rotterdam naar Venlo per binnenvaart

meloenenHet transport van meloenen gaat voortaan duurzaam en betrouwbaar per binnenvaartschip vanuit de haven van Rotterdam naar Venlo. Importeur Frankort & Koning, dienstverlener Customs Solutions & Improvement (verantwoordelijk voor de logistieke- en douaneafhandeling) en binnenvaartterminal Trimodal Container Terminal Venlo hebben gezamenlijk het logistieke concept ontwikkeld om de koelcontainers op dit traject van de weg te halen en zo de CO2-uitstoot in het achterlandvervoer fors te reduceren. Bij gebleken succes kunnen ook andere zogenaamde versstromen de overstap naar de binnenvaart maken.

Lees meer...

Mogelijk fruitoverslag nieuwe containerterminal Medel

sinaasDe Theo Pouw Groep, Logistics Europe en H&S Transport beginnen in 2012 met de bouw van een containerterminal aan het Amsterdam-Rijnkanaal in Medel bij Tiel. Ook de fruitsector wil gebruik maken van de terminal. Voor het vervoer en overslag van fruit is contact met Fruitmasters. De Theo Pouw Groep is al eerder betrokken geweest bij het Fresh Corridor project "Fruitpact Betuwe". Het aantrekken van de fruitsector lijkt min of meer een invulling van voornoemd project.

Lees meer...

Pagina 1 van 3

Link_portalbinvrt
Link_CBRB Link_KonSchut
Link_BLN Link_BVB
Link_PBV Link_INE
Link_Blueroad Link_Flexfleet
Link_OCB Link_eu_Edinna
Link_EICB Link_BTB
Link_Agentschap Link_CCR
Link_WWINN Link_Rivers
Link_eu_Platina Link_eu_naiades
Link_Vaarweg Link_wetgeving
Link_techniek en bemanning
Link_Schuttevaer Link_Scheepvaartkrant
Link_Binnenvaartkrant Link_NT
EICB.png
Ga naar boven